Pasta e patate (aardappelen)

Als je geen Napolitaanse pasta en aardappelen kent, gaat er vandaag een wereld voor je open! 

Typisch populair hoofdgerecht pasta en aardappelen is een smakelijk, warm en geruststellend gerecht dat iedereen verovert.  Het is een makkelijk recept maar één is echter het geheim om het zo romig te maken, de pasta moet samen met de aardappelen worden gekookt! 
Last but not least het fundamentele ingrediënt van Napolitaanse pasta en aardappelen: de kaaskorst!

INGREDIENTI 
4 personen 

- 320gr mixed pasta of kort pasta
- 750gr aardappelen 
- 1 bleekselderij
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 takje rozemarijn 
- 20gr tomaat purè 
- kaaskorst 
- extravergine olijfolie 
- zout
- peper 

PREPARAZIONE 

1- Om Napolitaanse pasta en aardappelen te bereiden, begin met het schillen van bleekselderij, wortel en ui en hakt ze vervolgens fijn.

2- Maak vervolgens ook de aardappelen schoon en snijd ze in onregelmatige stukken van ongeveer 2 cm. Op dit punt heb je alles wat je nodig hebt, ga naar het fornuis.  Zet een pan en een scheutje olie op het vuur, voeg dan de gesneden ui, wortel en bleekselderij toe. 

3- Voeg na enkele minuten de aardappelen toe en laat ze een paar minuten op smaak brengen, af en toe roeren om te voorkomen dat de bodem verbrandt. 

4- Voeg ook de rozemarijn en de kaaskorst toe (eerst wassen en de buitenkant beetje afkrabben);

5- Voeg ook de tomatenpuree toe en meng.  Giet er 600 g heet water bij, breng op smaak met peper en zout. Bedek tenslotte met het deksel en kook op laag vuur gedurende 30 minuten;  indien nodig kunt wat meer water toevoegen. Nadat de tijd is verstreken, worden de aardappelen zacht, pureer een deel ervan met de achterkant van de houten lepel;  giet op dit punt de mixed pasta of kort pasta (tubettoni) 

6- Voeg onmiddellijk nog 250 g heet water toe en breng alles aan de kook.  Laat de pasta koken, af en toe roeren: indien nodig kun je meer water toevoegen als dat nodig is;  zorg ervoor dat het gewoon zout is.  Houd er echter rekening mee dat het mengsel aan het einde van het koken romig en bijna droog moet zijn.  Verwijder vervolgens de takje rozemarijn en serveer je Napolitaanse pasta en aardappelen gegarneerd met een scheutje extravergine olijfolie en natuurlijk geraspte Parmezaanse kaas! 

Buon Appetito 😋 
Francesca 

Reacties