Arista di maiale con pasta - Varkensrollade met pasta


Ciao Ragazzi,

Deze keer gaan we beetje moeilijker gerecht maken, Varkensrollade met pasta, het duurt iets langer om te maken maar als het lukt dan is het result buonissimo!

Ok iniziamo??? :)

INGREDIENTI 
Per 5 personen


  1. 1kg Varkensrollade
  2. 1kg uien
  3. 1 grote wortel
  4. 2 takjes selderij
  5. 1 glas witte wijn
  6. 100ml olie
  7. 350ml lauw water
  8. 2 cupje rundvlees bouillon
  9. beetje rozemarijn
  10. 2 laurierbladen
  11. Zout en peper (naar eigen smaak)
  12. 2lp maizena om de saus wat dikker te maken




PREPARAZIONE

VOORBEREIDING

  • Snij de uien in dunne plakjes 
  • Rasp de selderij en wortel 
  • Doe de olie in de pan en als het heet is voeg dan de uien toe. Laat de uien even koken. Voeg daarna de selderij en de wortel toe en laat het geheel zacht worden (duurt ongeveer 10 minuten). 
  • Nadat de groenten zacht zijn geworden voeg je de varkensrollade (voorbereidt met rozemarijn, zout en peper) toe en na 5 minuten voeg je het glas witte wijn toe en laat dit geheel even een beetje bakken totdat de alcool verdampt…(vuur op medium).
  • Als de rollade een beetje aan alle kanten is gebakken voeg het lauwe water toe en zet je het op een lage temperatuur en laat je het lekker ongeveer 75 minuten pruttelen met de deksel erop. Denk erom dat je gedurende deze tijd de rollade af en toe wel even draait. Voeg nog even de laurier en de 2 cupje rundvlees bouillon toe. 
  • Naar ongeveer 45 minuten tot een uur kijk je of de rollade bijna gaar is. Dit hangt natuurlijk een beetje van de grote af als de rollade bijna gaar is dan deze uit de pan halen en in plakjes snijden (dunne) waarna je de plakjes weer teruglegt in de saus en dan laat je het nog 15 minuten tot een half uur door sudderen.
  • 10 minuten voordat de rollade klaar is gaan we de pasta maken. Doe water in een pan voor de pasta en breng het water aan het koken. Voeg de pasta en een beetje zout toe.
  • Terwijl de pasta aan het koken is, leg je de plakjes rollade op een bord met deksel erop, werk op het saus. Als de saus nog dun is dan een beetje mayzena toevoegen zodat dik genoeg wordt voor de pasta (ik heb 3 lepeltjes gebruikt) en met een stick blender maak je de saus als creme.
  • Pasta laat koken en al dente deruit halen goed afgieten en met de saus in een schaal of in de pan mengen. Niet alle saus gebruiken want je hebt ook nog een beetje nodig voor bovenop.
  • Verdeel nu de plakjes rollade en de pasta over de borden en dan als laatste natuurlijk de parmiggiano kaas erop.


Ecco qua la nostra Arista di maiale con la pasta รจ pronta……
Buon appetito






Vonden jullie het lekker ?? Graag jullie feedback... ;)

Ciao
Francesca

Reacties