Pastiera Napoletana - Napolitaans taart

Ciao ragazzi,

We gaan een typisch napolitaanse taart  maken "Pastiera" die speciaal voor de paasdagen bereid is als traditie, maar eigelijk het is tijdlos.

De naam Pastiera komt van "pasta", zoals in het verleden vrouwen bereid deze taart met pasta.

Pastiera is een taart van zanddeeg met een vulling van ricotta, gekonfijt fruit, suiker, eieren en tarwe gekookt in melk. Het deeg is helder en de vulling is zacht. De kleur is goudgeel zeer intens.
In het klassieke recept de aroma's dat worden gebruikt zijn kaneel, gekonfijte sinaasappelschil, vanille en oranjebloesem water.

INGREDIENTI VOOR DE ZANDDEEG:


  1. 315gr bloem 
  2. 155gr koud boter
  3. 135gr suiker
  4. 3 eidooiers
INGREDIENTI VOOR DE VULLING:

  1. 350gr Ricotta kaas
  2. 350gr suiker
  3. 2 eieren + 2 eidooiers
  4. geraspte schil van 1 citroen
  5. 1 flacon oranjebloesemwater 
  6. de tip van 1 theelepel kaneel
  7. 30gr boter
  8. 350gr voorgekookte tarwe
  9. 250ml melk
  10. Vanille zaden 1 berry
VOOR BORSTELEN VAN DE TAART

1 Ei




Probeer het ook en laten me even weten als jullie ook lekker vinden!

Ciao Francesca

Reacties