Pasta alla Genovese (Napoletana)

 


Ciao Ragazzi,

 Dit is een van mijn favoriete recepten voor de zondag. Dit omdat het tijdens de voorbereiding hele huis naar de heerlijke geur van o.a. de uien en het vlees zal ruiken. Deze specifieke geur herinnert mij de tijd dat ik in ItaliĆ« woonde. Op zondag aten we normaal gesproken met de hele familie samen. We gingen dan ’s middags naar de kerk of we maakten samen een mooie wandeling met kinderen over de Mergellina, de mooie boulevard van Napels. Mijn mamma (nonna) was urenlang thuis aan het koken voor de kinderen en de kleinkinderen! Ohhh wat een fanastische leuke herinneringen :-)! 

 De Genovese pasta bevat een witte saus op basis van uien, bereid met stukjes rundvlees. Het pastaformaat dat traditioneel wordt gebruikt voor de bereiding van dit recept zijn de ZITI met de hand gebroken. Dit zijn lange macaroni die voor de gelegenheid worden gebroken en gekookt in kokend gezouten water, om vervolgens te worden gekruid met deze heerlijke uiensaus.

 

Bereiding van dit mooie gerecht is wel wat langer dan gemiddeld maar het resultaat zal om te smullen zijn. Geloof me!  



Ingredienti:
Voor 3pax

- 300gr pasta Penne/Rigatoni (maar ik doe wel wat meer :)
- 500gr stoofvlees 
- 1kg groot uien 
- 2 blaadjes laurier 
- half glasje rood of witte wijn
- zout en peper 
- extra vierge olijfolie

Preparazione - Voorbereiding

  1. Schil de uien, snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een grote pan met water en laat ze voor een paar minuten koken daarna ze ze afgiet. De uien nu zijn meer verteerbaar
  2. Snij de vlees in grote stukken ongeveer 2-inch een toevoegen aan de uien in de pan
  3. Nu ongeveer 500ml warm water toevoegen aan het vlees 
  4. Toevoegen wat oil en een paar laurier blaadjes 
  5. Wanneer het water gaat koken zul je zien dat er wat schuim op komt te staan. Dit graag weghalen.
  6. Vanaf nu kun je het vlees op laag vuur een paar uur (totaal ongeveer 4 uur) rustig laten koken. Dit zal ervoor zorgen dat het vlees lekker gaar wordt en zelfs uit elkaar zal vallen zo gaar
  7. Tijdens deze periode wel af en toe even roeren
  8. Voor het het laaste half uurtje half glasje rode/witte wijn toevoegen. Alcohol zal verdampen maar het geeft de saus wel een specifieke aroma
  9. De saus geproduceerd door vlees en uien die geleidelijk zal worden teruggebracht tot een bruinachtige saus. De Genovese saus.
  10. Kook ondertussen de pasta in kokend en gezouten water. Als de pasta gaar is (al dente), giet je hem af en zet je hem terug in de pot. Voeg een basisdeel van het koken van het vlees toe en roer om te mengen.
  11. Meng de saus met pasta en ik doe altijd wat extra saus bovenop de bord met lekker parmigiaans kaas en verse peper.

BUON APPETITO :)


Reacties