Ciao Ragazzi,
Dit is een van mijn favoriete recepten voor de zondag. Dit omdat het tijdens de voorbereiding hele huis naar de heerlijke geur van o.a. de uien en het vlees zal ruiken. Deze specifieke geur herinnert mij de tijd dat ik in Italië woonde. Op zondag aten we normaal gesproken met de hele familie samen. We gingen dan ’s middags naar de kerk of we maakten samen een mooie wandeling met kinderen over de Mergellina, de mooie boulevard van Napels. Mijn mamma (nonna) was urenlang thuis aan het koken voor de kinderen en de kleinkinderen! Ohhh wat een fanastische leuke herinneringen :-)!
De Genovese pasta bevat een witte saus op basis van uien, bereid met stukjes rundvlees. Het pastaformaat dat traditioneel wordt gebruikt voor de bereiding van dit recept zijn de ZITI met de hand gebroken. Dit zijn lange macaroni die voor de gelegenheid worden gebroken en gekookt in kokend gezouten water, om vervolgens te worden gekruid met deze heerlijke uiensaus.
- Schil de
uien, snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een grote pan met water en
laat ze voor een paar minuten koken daarna ze ze afgiet. De uien nu zijn
meer verteerbaar
- Snij de vlees in grote stukken ongeveer 2-inch een toevoegen aan de uien in de pan
- Nu ongeveer 500ml warm
water toevoegen aan het vlees
- Toevoegen wat oil en een
paar laurier blaadjes
- Wanneer
het water gaat koken zul je zien dat er wat schuim op komt te staan. Dit graag
weghalen.
- Vanaf nu kun
je het vlees op laag vuur een paar uur (totaal ongeveer 4 uur) rustig
laten koken. Dit zal ervoor zorgen dat het vlees lekker gaar wordt en
zelfs uit elkaar zal vallen zo gaar
- Tijdens
deze periode wel af en toe even roeren
- Voor het het
laaste half uurtje half glasje rode/witte wijn toevoegen. Alcohol zal verdampen
maar het geeft de saus wel een specifieke aroma
- De saus
geproduceerd door vlees en uien die geleidelijk zal worden teruggebracht
tot een bruinachtige saus. De Genovese saus.
- Kook
ondertussen de pasta in kokend en gezouten water. Als de pasta gaar is (al
dente), giet je hem af en zet je hem terug in de pot. Voeg een basisdeel
van het koken van het vlees toe en roer om te mengen.
- Meng de saus
met pasta en ik doe altijd wat extra saus bovenop de bord met lekker parmigiaans
kaas en verse peper.
BUON APPETITO :)
Reacties
Een reactie posten