Torta Millefoglie met crema diplomatica

Ciao Ragazzi




willen jullie en mooi en lekker taart maken? 
Ik heb het voorbereid voor de verjaardag van de dochter van mijn beste vriend en ze vonden het heerlijk....

Probeer het ook Torta mille foglie met crema diplomatica en stukjes chocolade en laten me even weten als jullie ook lekker vinden!



ok iniziamo!


INGREDIENTI 
VOOR DE BODEM


  1. 3 Bladerdeeg 40x25

INGREDIENTI 
VOOR DE CREME


  1. 500 ml melk
  2. eierdooier 
  3. 50 gr maizena of bloem
  4. 150 gr suiker
  5. 360 ml slagroom
  6. 40 gr poedersuiker
  7. 1 vanillie stok
  8. stukjes chocolade 


Bereiding van de creme
Preparazione della crema diplomatica

  • Verwarm de melk in een steelpan met een half vanillestokje en de zaadjes. Klop in een kom met een garde, de eierdooiers en de suiker en voeg dan de bloem toe of de maizena. Met een pincet verwijder de vanillie stok en schenk de verwarmde melk op de creme, mengen met een garde. Breng het mengsel op het vuur en roer totdat de vla (crema pasticciera) is ingedikt. 
  • Breng de creme in een kom en maak het dicht met een stukje plasticfolie in contact met de creme en laat het afkoelen anders krijg je een korstje bovenop.
  • Bereid de slagroom (crema chantilly): Giet de room erg koud in de kom van een keukenmachine met de zweep, of gebruik een elektrische mixer, en monteren de slaagroom. Wanneer de slaagroom een volle textuur heeft bereikt, voeg de gezeefde poedersuiker en roeren met een spatel.
  • Als de vla (crema pasticciera) is volledig koud, voeg de slagroom (crema chantilly) en los de twee crèmes met een garde tot het mengsel schuimig, glad en homogeen is. 
  • Nu de creme diplomatica is klaar voor de taart!!

Bereiding van het deeg
Preparazione della sfoglia
  • Om de taart te bereiden, beginnen met de voorbereiding van het deeg, snijd 5cm af en prik de deeg met een fork. Zet de deeg op een bakplaat met bakpapier en strooien met suiker zo het deeg wordt zoet. 
  • Zet in voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 30min totdat goudbruin wordt beide kanten.
  • Laat daarna het deeg afkoelen voordat garnering.
  • Nu  in een taart schaal in laagjes doen, eerste een bladerdeeg, dan voeg je het crema diplomatica, strooien met stukjes chocolade of ook bijvoorbeeld met aardbei, nog een laag bladerdeeg, creme en chocolade, boven op strooien alleen met poedersuiker. 





Torta Millefoglie con crema diplomatica




BUON APPETITO EN TOT VOLGENDE RECEPT!!!

Baci

Francesca














Reacties