Ciao Ragazzi,
Vandaag gaan we een
heel lekker gerecht maken. Zijn jullie er klaar voor? Deze keer ik ga jullie
laten zien hoe je een lekkere pasta in de oven kunt maken. We gaan "Pasta
al Forno" maken. Dit is een gerecht met gehaktballetjes, mozzarella, tomatensaus
en aubergine.
"Pasta al Forno"
is het symbool van de Italiaanse keuken. Het is een typisch gerecht uit
Zuid-Italië. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit oude Midden-Oosten en is in de
negende eeuw via Sicilië in Napels terecht gekomen.
Ok iniziamo??
INGREDIENTI
voor 5pax
- 500gr penne
- 2 keer aubergine
- 1,400ml tomatosaus (2 flessen)
- 2 keer mozzarella
- 500gr half om half rundergehakt
- 1 ei (voor in de gehakt)
- broodkruimels (voor in de gehakt)
- zout en peper
- olie om de aubergine en gehaktballetjes te bakken
- 2 tenkjes knooflok (voor in de tomatosaus)
- basilicum (voor in de tomatosaus)
- parmiggiano kaas
PREPARAZIONE
-VOORBEREIDING-
- De aubergine in plakjes van ongeveer 2mm snijden en deze voor ongeveer
30 minuten in zout water leggen. Dit
om de bittere smaak van de aubergine te verminderen.
- Terwijl we wachten op de aubergine kun je beginnen met de voorbereiding van de tomatensaus.
- Een beetje olie (extra vergine) samen met een teentje knoflook in een
pan doen. Zodra de knoflook heet is doe je de tomatensaus erbij. Voeg wat
zout en peper toe en laat dit even koken met een deksel erop zodat de saus
iets dikker wordt (ongeveer 30 minuten op laag vuur). Als de saus klaar is
voeg je de basilicum , even roeren en klaar.
- Naar 30 minuten de aubergine afspoelen en vervolgens op een schone
doek leggen om te drogen.
- Olie, een teentje knoflook
in een pan doen en als de knoflook goudbruin wordt, weg halen en de
aubergineen lekker laten bakken. Wanneer de aubergine goudbruin zijn dan op
een stuk keukenpapier leggen zodat de olie wegloopt.
- Als je klaar bent met aubergine dan kun je met de gehaktballetjes beginnen, in een schaal doe je de gehakt
derin met de ei, zout en peper, een beetje nat kruimel van brood, ik heb
een heel balletje gebruikt, nu goed de gehakt met de ingredienten mengen en
begin wat kleine balletjes maken.
- Je kan de gehaktballetjes nu in dezelfde olie van de aubergine bakken.
- Als de aubergine, de gehaktballetjes en de tomatensaus klaar is dan
kun je de pasta gaan maken.
- Doe water in een pan voor de pasta en breng het water aan het koken. Voeg een beetje zout toe en de pasta.
- Terwijl de pasta aan het koken
is snij je de mozzarella in plakjes en rasp je veel parmiggiano kaas.
- De pasta "al dente" goed afgieten en
met een beetje tomatensaus in een schaal of in de pan mengen.
- Nu in een oven schaal
in laagjes doen, eerste een beetje tomatosaus op de bodem dan een laag
pasta, bovenop aubergine, gehakt balletjes, nog een laag pasta
met tomatosaus een laag mozzarella en boven op veel parmiggiano kaas,
in de voorverwaarmede oven op 200° voor ongeveer 30min.
ECCO QUI RAGAZZI LA NOSTRA "PASTA AL FORNO"
BUON APPETITO..................................
TIP:
Als wat pasta over is, niet weggooien maar een lekker pasta omelet maken...
super envoudig en lekker ;)
Probeer het ook en laten me even weten als jullie ook lekker vinden!
Ciao Francesca
Reacties
Een reactie posten