Casatiello napoletano - Rustiek napolitaans brood met eieren en meer 🙂

Ciao ragazzi,

als traditie in Napoli we gaan altijd voor Pasen, Casatiello en Pastiera maken. 
Casatiello wordt bereid uit een brooddeeg, gekruid met kaas, reuzel, napolitaans salami en andere vlees en vervolgens gekookt, bij voorkeur in een hout oven.


INGREDIENTI VOOR DE DEEG:


  1. 7gr Gist 
  2. 10gr Zout
  3. 400ml Lauw water 
  4. 120gr Strutto (reuzel) of 125gr Olie
  5. 2 tl Suiker
  6. 600gr Bloem 
  7. Peper

INGREDIENTI VOOR DE VULLING:

  1. 150gr Salami
  2. 150gr Ham blokkjes
  3. 150gr Provolone kaas of een andere kaas
  4. 30gr Geraspte pecorino kaas 
  5. 50gr Geraspte parmiggiano kaas 

VOOR HET BORSTELEN:

1 Ei

VOOR DE DECORATIE: 

5 Eieren


BUONA PASQUA


BUON APPETITO

Reacties