Rose di mele en Rose rustiche

Ingredienten voor 8 rozen met appel:

- 2 Blaaderdeeg
- 2 grote appels
- 20gr ruit suiker
- 20gr boter
- 2 lp suiker
- 1 lp cannella

  • Snij de appels in reepjes.
  • Doe boter in een pan, samen met de suiker en de cannella en een beetje water.
  • Doe de appels in de pan en laat dit carameliseren. Daarna even laten afkoelen.
  • Snij de bladerdeeg in 4 horizontale stukken.
  • Verdeel de reepjes appel over de 8 stukken bladerdeeg (want we gebruiken twee bladerdeeg). Denk erom dat je slechts de helft gebruikt want daarna vouw je hem dicht. Mooi is als je de stukjes appel een beetje over de rand van het bladerdeeg heen legt.
  • Nu dichtvouwen en vervolgens rollen.
  • Leg de ze nu op een muffin bakplaat die is ingesmeerd met boter. Als alternatief kun je ook cake cupjes gebruiken.
  • Leg ze nu in een voorverwarmde oven (200 graden) voor ongeveer 30 minuten. Wel af en toe even controleren of het goed gaat.
  • Even laten afkoelen en dan met een beetje poeder suiker uitserveren!!
BUON APPETITO :)

ROSE RUSTICHE


Ingredienten 8 rustiek rozen:


- 2 Blaaderdeeg
- 200gr feta kaas
- 1 ei
- 150gr gerookt zalm
- 100gr ham

  • Snij de bladerdeeg in 4 horizontale stukken.
  • meng in een schaal de ei met de fetakaas
  • Verdeel de fetakaas met de reepjes zalm en de reepjes ham over de 8 stukken bladerdeeg (want we gebruiken twee bladerdeeg). Denk erom dat je slechts de helft gebruikt want daarna vouw je hem dicht. Mooi is als je de stukjes zalm/ham een beetje over de rand van het bladerdeeg heen legt.
  • Nu dichtvouwen en vervolgens rollen.
  • Leg de ze nu op een muffin bakplaat die is ingesmeerd met boter. Als alternatief kun je ook cake cupjes gebruiken.
  • Leg ze nu in een voorverwarmde oven (200 graden) voor ongeveer 30 minuten. Wel af en toe even controleren of het goed gaat.
  • Even laten afkoelen en dan uitserveren!!
BUON APPETITO :)


Vonden jullie het lekker ?? Graag jullie feedback... ;)

P.S. De video van dit recept komt binnenkort op mijn blog!! 


Ciao

Francesca

Reacties