
Ciao Ragazzi,
Het is bijna weekend dus het is tijd dat we PIZZA gaan maken!!
INGREDIENTI - INGREDIENTEN
1.
1kg bloem (ik heb
italiaanse bloem "Farina 00" gebruikt)
2. +/- 600ml lauw water
3. 7gr gist
4. 40ml olie extra vergine
5. 20gr zout
6. 2 tl suiker
PREPARAZIONE - VOORBEREIDING
- Eerst doe je de gist en de suiker in het lauwe water. Dit roeren en wacht totdat je bubbels ziet want dan is het klaar. (ga je de gist activeren!)
- Doe de bloem in een bakje en voeg het zout toe.
- Beetje bij beetje voeg je het water aan de bloem toe. Dit dan met je handen
mengen totdat het zacht wordt. De deeg moet elastic en zacht zijn maar niet plakkerig in dit geval gebruik iets meer bloem.
- Maak van de deeg een bal en deze in een bak met een beetje bloem
onderin doen. Maak het bakje dicht met plastic folie.
- Zet het bakje in de oven met alleen het licht aan en wacht tot de deeg
gaat rijzen …. minimaal 2 uur. Hoe lang hoe beter..
- Na 2 uur haal je het bakje uit de oven en verdeel je de deeg in 4 balletjes. Nu kan je deze met een deegroller (of handen) plat maken tot een pizza.
- Maak een lekker pizza volgens je smaak, ik had vandaag zin in Calzone Napoletano met ricotta, salame, ham en kaas niet goed voor de dieet maar so lekkerrrr :D!
Reacties
Een reactie posten