Ciao Ragazzi,
Vandaag gaan we een lekkere Parmigiana di melanzane maken.
Parmigiana di melanzane is een gerecht van gebakken aubergine met tomatensaus, basilicum, knoflook en kaas.
De oorsprong van het gerecht is nog steeds onduidlijk. Er is nog steeds discussie of het gerecht Napolitaanse of Siciliaanse is. Het gerecht is opgenomen in de lijst van traditionele Italiaanse gerechten.
Parmigiana kan je met lekkere verse brood en een stukje kaas eten.
Parmigiana di melanzane is een gerecht van gebakken aubergine met tomatensaus, basilicum, knoflook en kaas.
De oorsprong van het gerecht is nog steeds onduidlijk. Er is nog steeds discussie of het gerecht Napolitaanse of Siciliaanse is. Het gerecht is opgenomen in de lijst van traditionele Italiaanse gerechten.
Parmigiana kan je met lekkere verse brood en een stukje kaas eten.
Simpel een super lekker..
Ok iniziamo......
voor 5 personen
- 3 aubergine
- 2 mozzarella
- 750ml tomatosaus
- basilicum
- zout en peper (volgens smaak)
- parmiggiano kaas
- 1 stukje knoflook
- olie om te bakken
PREPARAZIONE
-VOORBEREIDING-
- Aubergine snijen in plakjes van ongeveer 2mm en deze in zout water leggen voor ongeveer 30min dit om de bittere smaak van de aubergine te verminderen.
- Na 30min de aubergine afspoelen en op een schone doek neerleggen om te drogen voordat de aubergine gaat bakken.
- Ik gebruik zonnebloemolie, laat het warm worden en de aubergineen lekker laten bakken. Wanneer de aubergine goudbruin is dan op een stuk keukenpapier leggen zodat de olie wegloopt.
- Olie extra vergine samen met een teentje knoflook in een pan doen. Zodra de knoflook begint te bakken doe je de tomatensaus erin. Voeg wat zout en peper toe en laat even koken met een deksel erop zodat de saus iets dikker wordt (ongeveer 15/20 minuten op laag vuur).
- Als de saus klaar is dan kan je de aubergine erin doen en deze duwen in het saus.
- Snij de mozzarella in plakjes en leg deze op de aubergine in de pan. Laat dit bakken met deksel erp totdat de mozzarella is gesmolten .Voeg ook nog wat verse basilicum en parmiggiano kaas toe (laat dit ongeveer 15 minuten opstaan op laag vuur).
ECCO QUA LA NOSTRA BELLA PARMIGIANA DI MELANZANE NAPOLETANA
Vonden jullie het lekker ?? Graag jullie feedback... ;)
BUON APPETITO :)
Ciao
Francesca
Reacties
Een reactie posten