Chiacchiere - koekjes

Ciao ragazzi,

Deze keer ga ik een recept maken wat we in Italie altijd maken met Carneval. In Napels heet dat Chiacchiere maar in andere regio’s heet hezelfde gerecht bijvoorbeeld Frappe of Bugie. Meestal wordt in andere regios’ het gerecht ook weer iets anders gemaakt dan in Napels.

De traditie van de Chiacchiere gaat waarschijnlijk terug naar die van "frictilia" in  het oude Rome, koekjes gebakken in vet.
Chiacchiere zijn simpel te maken en super lekker…..kinderen zijn er ook gek op.
Ok Iniziamo....
INGREDIENTI

  1. 500gr bloem
  2. 4 el suiker
  3. 50gr boter (kamertemp)
  4. 30ml likeur (limoncello) of schil van citroen
  5. 3 eieren
  6. 1 vanille zakje suiker of zaad van vanille of aroma vanille
  7. 6gr backin poeder
  8. 100ml water 
  9. poeder suiker
  10. zout (heel klein beetje)


PREPARAZIONE
-VOORBEREIDING-
  • Als eerste doe je de bloem op werkplank of in de keuken machine
  • Vervolgens het gist, suiker, de geklopte eieren, de likeur (of schil van citroen) toevoegen
  • Bovenstaande kneden totdat alles goed is gemengd
  • Vervolgens de vanille suiker en boter in klein stukjes toevoegen en het geheel weer kneden 
  • Indien het erg droog is water toevoegen (ik heb zelf 100ml toegevoegd)
  • Maak van het geheel een grote bal en doe deze in plastic folie. Dit dan voor ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur laten staan
  • Na 30 minuten een portie van ongeveer 150gr maken. De rest van de bal graag in de folie laten anders droogt het snel uit
  • Met je handen maak je het stuk deeg plat (gebruik een beetje bloem op de werkplank anders het kan plakken) en maak nu met een deegroller het stuk plat (ongeveer 2mm dik)
  • Snij de deeg met een mes (of met vormpjes) voor koekjes. Leg de gemaakt stukjes op een ovenschaal met bakpapier (strooi wat bloem tussen de stukjes om te voorkomen dat het aan elkaar plakt)
  • De koekjes (max 3-4 per keer) in olie frituurpan opwarmen (170 a 180 graden) als de koekjes goud bruin zijn dan zijn ze klaar
  • Voordat je ze gaat eten eerst even een paar minuutjes laten afkoelen
Poedersuiker erop en smikkelen maar....
    ECCO QUA.........LE CHIACCHIERE SONO PRONTE!!!!!!!! JAMMIEEEEE


    Vonden jullie het lekker ?? Graag jullie feedback... ;)
    Ciao
    Francesca

    Reacties